Zoeken

Belager Mohamed Chibi voor de rechter

1 april 2024 - 23:30 - Sport

©

De Egyptische voetballer Hussein El Shahat van Al Ahly staat terecht voor de aanval op Mohamed Chibi, Marokkaanse international die voor Pyramids FC in Egypte speelt. Chibi werd na een wedstrijd in juli 2023 door El Shahat geslagen en bedreigd.

Het Egyptische Openbaar Ministerie heeft besloten de zaak voor te leggen aan de strafrechter. De eerste zitting zal plaatsvinden op 18 april. El Shahat riskeert een zware straf.

Lees ook: Belager Mohamed Chibi riskeert tot 2 jaar cel in Egypte

Mohamed Chibi beschuldigt El Shahat ervan hem na de wedstrijd te hebben mishandeld en bedreigd met het breken van zijn been. De Marokkaanse verdediger stelt tevens dat hij al eerder door El Shahat was beledigd en bedreigd.

"Ik heb tijdens de Supercup in de Verenigde Arabische Emiraten en vandaag tijdens de wedstrijd te maken gehad met beledigingen en kwetsende opmerkingen over mijn ouders. Ook werd ik tijdens beide wedstrijden geprovoceerd en geslagen", aldus Chibi op Instagram.

"Voorafgaand aan het incident van vandaag en de klap, werd mij gedreigd met het breken van mijn been. Men zei: ’Als je in de basis was gestart, had ik je been gebroken.’ Deze bedreiging vormt een gevaar voor mijn toekomst in het Egyptische voetbal. Ik had gemakkelijk op dezelfde manier of zelfs harder kunnen reageren, maar het respect voor de interne regels van mijn club Pyramids FC en mijn verantwoordelijken heeft me ertoe aangezet om op dat moment geen reactie te geven", aldus Chibi.

Lees ook: Mohamed Chibi weigert 120.000 dollar voor tv-show

De Egyptische voetbalbond schorste El Shahat twee wedstrijden en legde hem een boete van 20.000 Egyptische ponden op. Chibi was niet tevreden met de straf en diende een klacht in tegen El Shahat. Volgens zijn advocaat gaat het om een individuele zaak en heeft het niets te maken met zijn club Pyramids FC of de leiding van de club.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team