Zoeken

Marokkaanse militair doodgeschoten door drugssmokkelaars in Sebta

13 oktober 2022 - 22:00 - Wereld

©

Idriss Amar Mohamed, een 39-jarige militair, werd maandag koelbloedig neergeschoten in de wijk El Principe in Sebta. Drie drugshandelaren vuurden schoten op hem af terwijl hij in de auto van zijn broer zat, die geparkeerd stond in een garage. De drie mannen sloegen daarna op de vlucht.

Politieagenten die op dat moment in het gebied patrouilleerden, hoorden de schoten en gingen de jongemannen achterna. Na een achtervolging slaagden ze erin de vermoedelijke daders van de moord te arresteren. De verdachten hebben allemaal een strafblad. Onderzoekers vermoeden dat het slachtoffer werd aangezien voor zijn broer, die al meerdere malen gearresteerd werd voor de handel in drugs.

Lees ook: Go-Fast onderschept met 700 kilo Marokkaanse hasj in Malaga (video)

Een pistool en munitie, elektronische bewakingsapparatuur en drones werden gevonden tijdens een huiszoeking bij de verdachten. Ze maakten gebruik van de drones om hasj of drugs over het grenshek te vervoeren. De drones kunnen tot 10 kilo drugs of verdovende middelen vervoeren en de overdracht gaat in twee richtingen. Ze vertrekken vanuit Sebta naar Marokko geladen met Ritrovil, een drug die gebruikt wordt om Karkoubi te maken, en ze keren terug met hasj.

De Spaanse politie had in juli al een drugsorganisatie opgerold die met handgebouwde onderwaterdrones drugs via de Straat van Gibraltar naar Spanje vervoerde. De onderwaterdrones, die in beslag werden genomen, vervoerden tot 200 kilo drugs per oversteek. Acht verdachten werden gearresteerd. Het netwerk leverde logistieke diensten aan criminele organisaties in Sebta, Campo de Gibraltar, Catalonië, de Costa del Sol, Italië, Frankrijk en Denemarken.

Lees ook: Arrestatie drugsbaronnen die opereren tussen Marokko, Spanje en Frankrijk

De actie van maandag leidde ook tot de arrestatie van drie andere mannen, die ervan beschuldigd worden agenten met stenen te hebben bekogeld tijdens een antidrugsactie afgelopen vrijdag. De politie van Sebta voert al maanden dergelijke acties, waarbij in totaal 36 mensen werden gearresteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team