Zoeken

Rapport commissie Benmoussa spoedig aangeboden aan Mohammed VI

10 januari 2021 - 16:40 - Economie

©

De speciale commissie van Chakib Benmoussa werkt al meer dan een jaar aan het rapport over het nieuwe ontwikkelingsmodel van Marokko. Het rapport moest in juni 2020 aan Koning Mohammed VI worden gepresenteerd maar door de coronapandemie is de publicatie met zes maanden uitgesteld.

De commissie die bestaat uit 36 leden, wordt voorgezeten door de Marokkaanse ambassadeur in Frankrijk, Chakib Benmoussa. "Het rapport is nu klaar en zal binnenkort aan de soeverein moeten worden gepresenteerd", meldde een lid van de commissie na de laatste vergadering van afgelopen december. Volgens hem is het een "kwestie van dagen".

Voor het onderzoek heeft de commissie ongeveer dertig veldbezoeken afgelegd en zijn er 113 workshops gehouden. Ook zijn er 6600 schriftelijke bijdragen van verschillende organisaties opgenomen in het onderzoek.

Onder de Marokkanen is er een grote interesse over de inhoud van deze nieuwe visie op het economische model van het koninkrijk. Daarom heeft de commissie de aanbevelingen op het gebied van economie en sport al gepubliceerd op haar eigen digitale platform.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team