Zoeken

Marokkaanse rapper Morad is op dreef (video)

14 december 2021 - 15:40 - Cultuur

©

De jonge Marokkaanse rapper Morad heeft de harten van de Argentijnse jeugd veroverd met zijn nummer "Music Sessions Vol 47", waarmee hij in 48 uur meer dan 6,3 miljoen views kreeg.

Morad, 22, zorgt voor een revolutie in de Spaanstalige urban muziekscene met teksten waarin hij zijn ervaringen op straat en na een verblijf in een jeugdgevangenis in Catalonië vertelt, aldus gespecialiseerde media.

Lees ook: Straatjongen Morad is nu een bekende rapper in Spanje

Onder invloed van de Franse rap vertellen de liedjes van Morad over de reis en de triomf van "de buurjongen die, dankzij zijn talent, tegenslagen overwint en zijn dromen verwezenlijkt door middel van muziek".

Zijn samenwerking met de beroemde Argentijnse producer Julian Conde, alias Bizarrap, heeft hem naar de eerste plaats gebracht in de categorie ’trending’ op YouTube in Argentinië.

Lees ook: Rapper Salim brengt A10 tot stilstand voor opname videoclip (video)

Via sociale netwerken ontdekte Morad zijn talent en belandde hij in de schijnwerpers. Hij deelde zijn eerste stappen in de muziek met zijn vrienden via WhatsApp. Sindsdien heeft hij een lange weg afgelegd met miljoenen views voor onder meer "Motorola", "Yo No Voy" en "MDLR".

Morad is door Youtube erkend als "de muzikale belofte van het ogenblik". Al zijn liedjes staan bovenaan sinds ze werden geüpload.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team