Zoeken

Rapper ElGrandeToto mag Marokko niet verlaten

22 oktober 2022 - 16:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse rapper ElGrandeToto is donderdagochtend op de Mohammed V luchthaven in Casablanca door grensbeambten teruggestuurd. Het was hem eerder door de rechtbank verboden het land te verlaten.

Rapper ElGrandeToto, die eigenlijk Taha Fahssi heet, is niet zo onraakbaar als hij dacht. Hij mag het land niet verlaten omdat journalist en tv-presentator Mohamed Tijini hem heeft aangeklaagd wegens "beledigingen en doodsbedreigingen", meldt Hespress.

Lees ook: ElGrandeToto verschijnt naakt op feestje, klacht ingediend

Toen hij naar een Europees land wilde reizen om een concert te geven, beletten de grensbeambten van de internationale luchthaven Mohammed V in Casablanca de rapper om aan boord van het vliegtuig te gaan. Hij moet in Marokko blijven tot het einde van de procedure.

Lees ook: Regering waarschuwt rapper ElGrandeToto

De journalist werd "beledigd en met de dood bedreigd" na een uitzending waarin hij ElGrandeToto ervan beschuldigde drugs te verheerlijken tijdens een festival in Rabat. De Marokkaanse rapper bevindt zich momenteel op het hoogtepunt van zijn succes en is de meest beluisterde artiest in de MENA-regio op Spotify is, met meer dan 135 miljoen streams in 178 landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team