Zoeken

Rapper Mounir Gnawi veroordeeld tot gevangenisstraf

6 oktober 2022 - 19:00 - Cultuur

©

Weer problemen voor Mounir Gnawi. De Marokkaanse rapper werd op 2 september gearresteerd en is nu door de rechtbank van eerste aanleg in Salé veroordeeld tot een jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf.

Mounir Gnawi werd beschuldigd van verschillende gewelddaden, dronkenschap op de openbare weg en belediging van politieagenten. Volgens de agenten die hem arresteerden, had hij ook het personeel van het ziekenhuis Moulay Abdallah in Salé aangevallen. Zijn veroordeling veroorzaakte een golf van reacties op Facebook.

Lees ook: Straf Marokkaanse rapper Gnawi in beroep bevestigd

De rapper bezocht het ziekenhuis in gezelschap van zijn zieke zus. Om de aandacht te vestigen op de gevolgen van het tekort aan artsen, wilde hij een video maken. Hij werd toen aangehouden door politieagenten en ter plaatse gearresteerd. De redenen voor zijn arrestatie waren dronkenschap, verstoring van de openbare orde, beschadiging van openbare eigendommen en belediging en geweldpleging tegen agenten.

Lees ook: Marokko: rapper riskeert jaar cel na kritiek op Koning

In 2019 werd Mounir Gnawi al vervolgd voor "belediging en smaad jegens ambtenaren in de uitoefening van hun functie". Hij werd toen veroordeeld tot anderhalf jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf en de betaling van een boete van 1000 dirham. De rapper is bekend om zijn beledigingen aan het adres van wetshandhavers en zijn aantijgingen op sociale media.

Bladna.nl