Zoeken

Rapper Mister You ontloopt gevangenisstraf

13 mei 2021 - 17:00 - Cultuur

©

De rapper Mister You ontsnapte ternauwernood aan een gevangenisstraf voor het kopen van een rijbewijs. De strafrechtbank van Nanterre in Frankrijk veroordeelde hem eerder tot zes maanden gevangenisstraf en een boete van 5000 euro.

In maart werd Younès Latifi veroordeeld tot 24 maanden gevangenisstraf wegens het promoten van een drugsbende in de Parijse regio, een vonnis dat later werd aangepast. En ook deze keer weet hij zich uit de nesten te werken. Na een veroordeling in eerste aanleg wegens poging tot verkrijging van een administratief document, was zijn advocaat in beroep gegaan. De magistraten hebben een voor hem gunstige uitspraak gedaan. Ze bevonden hem schuldig aan de overtreding, maar gaven hem enkel een boete van 10.000 euro, meldt Le Parisien. Hij ontsnapt dus weer aan een gevangenisstraf.

Robin Binsard, de advocaat van de rapper, is blij met deze beslissing: "In plaats van in de gevangenis te belanden, heeft de rechtbank ervoor gekozen de hypothese van de gevangenis uit te sluiten. Dit doet de gerechtelijke instelling eer aan". Volgens hem is de plaats van zijn cliënt "niet in de gevangenis maar in concertzalen en aan de top van de rap-hitlijsten".

De zaak van het vals verkregen rijbewijs kwam in 2017 naar boven. Bij deze zaak waren naast Mister You ook de voormalige directeur van een rijschool in Neuilly-sur-Seine en een ambtenaar van de prefectuur betrokken. In ruil voor een contante betaling van 4000 euro valideerde deze laatste de bestanden in het computersysteem en zorgde hij ervoor dat de koper zijn vergunning kreeg. Volgens het eindverslag van de rechtbank werden op die manier ongeveer 60 vervalste vergunningen afgegeven. De ambtenaar werd veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf, waarvan 2 voorwaardelijk en de directeur van de rijschool kreeg een straf van 4 jaar, waarvan 2 voorwaardelijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team