Zoeken

Marokkaanse rapper Mister You veroordeeld

4 november 2019 - 16:10 - Cultuur

©

De Frans-Marokkaanse rapper Mister You is door de rechtbank van Créteil in Frankrijk veroordeeld voor het promoten van een merk dat producten met cannabis verkoopt.

Mister You zal gedurende één jaar een elektronische enkelband moeten dragen en een boete van 15.000 euro betalen. Hij had begin dit jaar op Snapchat reclame gemaakt voor het merk Caliweed. Hij maakte ook publiciteit voor de grootste verkooppunt van cannabis in het Franse Val-de-Marne.

Younès Latifi, zoals de rapper echt heet, riskeerde tot vijf jaar gevangenisstraf en een boete van 75.000 euro voor het promoten van cannabisproducten. Omdat hij bij zijn arrestatie ook producten van het merk bij zich had, riskeerde hij nog eens 10 jaar cel en eenzelfde boete van 75.000 euro.

In de rechtbank verklaarde Mister You, die al elf keer werd veroordeeld voor verschillende misdrijven, dat hij van zijn imago van "criminele rapper" af wilde. Hij stelde bewust te zijn van het gevaar van cannabis. "Drugs heeft meer nadelen dan voordelen. Het is gevaarlijk en het desocialiseert.", aldus de rapper.

Mister You toont zijn wil om te veranderen ook met zijn liedjes. Hij bracht recent nog een liedje uit over verkeersveiligheid, waarbij hij Fransen wil waarschuwen voor de gevaren van de weg.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team