Zoeken

Drie jaar gevangenisstraf voor Youssef El Arabi

26 mei 2021 - 17:40 - Sport

©

De correctionele rechtbank van Montpellier heeft de Marokkaanse international Youssef El Arabi veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, waarvan twee voorwaardelijk, en een boete van 3000 euro voor zijn betrokkenheid bij de afranseling van twee minderjarigen.

De feiten vonden plaats op 24 juni 2017, de dag van Eid ul-Fitr. Die dag zouden Youssef El Arabi, twee van zijn broers en hun zwager, twee minderjarigen van 13 en 16 jaar hebben geslagen. Die hadden glazen flessen gegooid op het terras van een huis waar de familie van de Marokkaanse international het einde van de Ramadan zou vieren, meldt Midi Libre.

De afranseling vond plaats op een nabijgelegen parkeerplaats. Eén van de slachtoffers zou in het oog zijn geraakt. De verdachten dwongen hun slachtoffers ook om gebroken glas op te rapen "onder beledigingen en bedreigingen".

Vier jaar na de gebeurtenissen is het onderzoek afgerond. De strafrechtbank van Montpellier heeft de vier mannen op 19 mei veroordeeld tot gevangenisstraffen, die "door de met de strafoplegging belaste rechter kunnen worden aangepast". De aanvaller van Olympiakos was niet aanwezig op de zitting. Hij werd veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, waarvan twee voorwaardelijk, en een geldboete van 3000 euro. Zijn twee broers en zwager kregen een boete van 1000 euro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team