Zoeken

Rapper in Fez gearresteerd voor "onzedelijk" nummer

29 mei 2024 - 13:00 - Cultuur

©

Het parket van Fez heeft besloten om de rapper Zoma Max, auteur van het nummer "3amou, 3amou, rak walid azzin", dat als vulgair en onzedelijk wordt beschouwd, in voorlopige hechtenis te plaatsen.

De rapper, afkomstig uit Jnan El Ouard, een volkswijken van Fez, werd gearresteerd door de gerechtelijke politie nadat het nummer op zijn YouTube-kanaal was gepubliceerd. Tijdens een verhoor over de motieven van zijn daad, verklaarde de jongeman dat hij met de verspreiding van dit nummer, dat door velen als "vulgair" wordt gekwalificeerd, enkel hoopte op roem en aandacht.

Lees ook: Rapper in Marokko gevangen gezet voor beledigen koninklijke familie

In tegenstelling tot de tientallen serieuze nummers die Zoma Max produceerde en die niet veel interesse wekten bij zijn abonnees, kende dit "futiele" nummer een groot succes op sociale media, aldus de artiest. Hij is de vierde rapper die wordt gearresteerd voor controversiële songs, na de auteurs van het nummer "Sir tkabbi Atay", die werden beschuldigd van aanzet tot losbandigheid en verkrachting van minderjarigen, en die van het nummer "Char zidi kbi Hawaï", die werd beschuldigd van het beledigen van de koninklijke familie en de instellingen van het koninkrijk.

Lees ook: Marokkaanse rapper cel in door songtekst

De auteurs van het nummer "Sir tkabbi Atay" werden elk in eerste aanleg veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf en een boete van 500 dirham. Ze hebben aangekondigd in beroep te gaan tegen de beslissing.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team