Zoeken

Rapper in Marokko gevangen gezet voor beledigen koninklijke familie

12 mei 2024 - 20:30 - Cultuur

©

Een Marokkaanse rapper is in hechtenis genomen vanwege beledigende teksten in zijn lied "Charr kabbi Hawai". De rechtbank van Fez beschouwt de teksten als een aanval op de koninklijke familie en de regering.

De verdachte, die al vastzit in de gevangenis van Bourkaiz, wordt vervolgd voor "belediging van een door de wet gereguleerde instelling en aantasting van een grondwettelijke instelling". Hij verscheen donderdag voor de rechtbank, die hem een week de tijd gaf om zijn verdediging voor te bereiden.

Lees ook: Twee jaar cel voor makers liedje "Kobi atay" in Marokko

De rapper werd woensdag gearresteerd en in hechtenis genomen nadat het lied "Charr kabbi Hawai" enkele dagen eerder op sociale media was verspreid. Het Openbaar Ministerie beschouwt de teksten als beledigend voor de koninklijke familie en de regering.

Lees ook: Marokkaanse rapper cel in door songtekst

De videoclip van het lied ging viraal op YouTube en Facebook. Het werd opgenomen in Fez, met name nabij de verlaten bouwplaats van de bibliotheek. De clip toont ook beelden van de arrestatie van een andere rapper die werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf en een boete van 5000 dirham elk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team