Zoeken

Marokkaanse rapper cel in door songtekst

9 april 2024 - 21:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse rapper Youss45 stond maandag terecht voor de correctionele kamer van de rechtbank van eerste aanleg in Fez. Hij wordt vervolgd voor "aanmoediging tot losbandigheid" vanwege zijn controversiële nummer "Sir tkabbi Atay" (Ga thee schenken).

Youss45, die vader is van een jong kind, zit sinds afgelopen donderdag in de gevangenis van Bourkaiz. Hij werd gearresteerd na klachten van verenigingen en particulieren die de songtekst beledigend vinden voor vrouwen en oordelen dat het aanzet tot geweld tegen hen.

Lees ook: Marokko arresteert bekende rapper

De aanklacht luidt "aanmoediging van minderjarigen tot prostitutie of losbandigheid" en "aanmoediging tot het plegen van een misdrijf of delict via elektronische middelen". De eerste zitting vond plaats via videoverbinding vanuit de gevangenis vanwege een gebrek aan bewijsmateriaal in het dossier en de afwezigheid van een advocaat voor de verdediging.

Lees ook: Marokkaanse rapper ElGrandeToto onraakbaar?

Youss45’s nummer "Sir tkabbi Atay" ging viraal op sociale media en haalde miljoenen views. De aanklagers eisen dat de makers van de songtekst worden vervolgd en dat er maatregelen worden genomen om minderjarigen te beschermen tegen ongepaste inhoud op sociale media.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team