Zoeken

Marokkaanse rapper twee jaar cel in voor liedje

10 juni 2024 - 12:10 - Cultuur

©

In Marokko is opnieuw een rapper veroordeeld tot een gevangenisstraf. De rechtbank van eerste aanleg in Fez heeft de artiest afgelopen vrijdag tot twee jaar gevangenisstraf en een geldboete veroordeeld.

De rapper werd beschuldigd van het aanzetten tot misdrijven, openbare schennis van de eerbaarheid, het aanzetten van een minderjarige tot abortus en prostitutie, en het uitlokken van losbandigheid door zijn lied "Amo Amo, rak wledti zine".

Lees ook: Marokkaanse rapper twee jaar cel in voor beledigen koninklijke familie

De arrestatie van de rapper vond een tweetal weken geleden plaats, waarna hij in hechtenis werd genomen in de gevangenis van Bourkaïz. Zijn veroordeling omvat naast de gevangenisstraf en boete ook het bevel tot het verwijderen van de omstreden videoclip van alle downloadplatforms en zijn YouTube-kanaal.

Lees ook: Rapper in Fez gearresteerd voor "onzedelijk" nummer

Deze zaak is de derde in een reeks waarin de rechtbank van Fez rapartiesten uit de stad heeft veroordeeld vanwege hun muziek, die aanzet tot prostitutie en losbandigheid of als beledigend wordt beschouwd voor de koninklijke familie en andere staatsinstellingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team