Zoeken

Ramadan: "iftar camping" in trek, mooi winst voor zakenlieden

20 maart 2024 - 19:00 - Marokko

©

Tijdens de Ramadan in Casablanca en Rabat stromen steeds meer Marokkanen naar de stranden voor een "Iftar camping". Een ware uitkomst voor jonge ondernemers.

"Dit soort diensten trekt steeds meer klanten. Vorig jaar verdienden we tijdens de ramadan 30.000 dirham," vertelt Fatima Zahra Moutaouakkil aan Maroc Diplomatique. In 2022 richtten zij en haar vriendin Souhaila Laouzi met minder dan 1000 dirham hun eigen bedrijf op. Ze bieden een "Iftar camping" aan die anders is dan gebruikelijk: iftar maaltijden in ruimtes ingericht volgens verschillende thema’s. In 2023 bedienden ze ruim tweehonderd klanten tijdens de Ramadan.

Lees ook: Ramadan: Agadir wil einde maken aan "iftar-rommel" op stranden

De vonk sloeg over tijdens een gesprek. "Het idee ontstond tijdens een gesprek met Souhaila. We besloten meteen aan de slag te gaan, ook al waren onze financiële middelen beperkt," aldus Zahra. "Meestal komen de bestellingen vanaf de tweede week van de Ramadan. Het klopt dat de concurrentie ons beïnvloedt, maar we blijven optimistisch, want onze unieke touch onderscheidt ons van de rest."

Lees ook: Ramadan en sociale media: Iftar-foto’s zaaien verdeeldheid

Net als zij bieden andere jongeren tijdens de heilige maand een "Iftar camping" aan. Veel mensen kiezen ervoor om buiten, ver van huis, op het strand de vasten te breken. Ze maken van de gelegenheid gebruik om te sporten, te kaarten of muziek te spelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team