Zoeken

Ramadan 2024: strenge controles op Marokkaanse markten

24 februari 2024 - 13:00 - Marokko

©

De Marokkaanse regering zet zich in om de voedselvoorziening tijdens de Ramadan te garanderen. Sinds begin januari 2024 zijn al meer dan 30.000 verkooppunten gecontroleerd.

De Ramadan, die dit jaar in maart valt, is een maand met speciale rituelen en een verhoogde vraag naar diverse producten. De regering wil er zeker van zijn dat er voldoende voedsel beschikbaar is en dat de prijzen eerlijk zijn.

Lees ook: Ramadan: Marokko weigert Algerijnse dadels

"We controleren voortdurend de markten om illegale praktijken te bestrijden," zei regeringswoordvoerder Mustapha Baitas. "Vorig jaar hebben we meer dan 322.000 verkooppunten gecontroleerd en 15.966 inbreuken vastgesteld."

In 2024 is de controle alweer van start gegaan. In de periode van januari tot 21 februari werden 31.383 verkooppunten gecontroleerd. In 1948 gevallen werden inbreuken vastgesteld. 70 ton voedsel dat niet geschikt was voor consumptie werd in beslag genomen en vernietigd.

Lees ook: Marokkanen vrezen dure Ramadan zonder traditionele sardine

"De controle op de markten is een prioriteit voor de regering," aldus Baitas na de regeringsraad op donderdag. "We willen er zeker van zijn dat de Marokkaanse burgers tijdens de Ramadan kunnen beschikken over de producten die ze nodig hebben."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team