Zoeken

Woonhulp Marokko: hit bij Marokkanen in het buitenland

11 mei 2024 - 07:00 - Marokko

©

Het programma voor directe steun bij huisvesting "Daam Sakane", dat op 2 januari 2024 van start ging, is een groot succes, met name onder Marokkanen die in het buitenland wonen. Dat zei Mustapha Baitas, woordvoerder van de regering, tijdens de wekelijkse persconferentie na de vergadering van de ministerraad.

Meer dan 65.000 inschrijvingsaanvragen zijn tot nu toe geregistreerd, wat wijst op een grote belangstelling van de burgers, aldus Baitas. Van deze aanvragen is 90% gunstig beoordeeld, waarmee meer dan de helft van het voor 2024 gestelde doel is bereikt.

Lees ook: Woonhulp Marokko: gemengd succes

"Bijna 90% van de tot nu toe geregistreerde aanvragers komt in aanmerking voor deze hulp, wat meer is dan de helft van het doel voor 2024," zei de woordvoerder. Hij voegde eraan toe dat tot 19 april 2024 al ruim 8500 aanvragers van de staatssteun hebben kunnen profiteren om hun woning te kopen.

Uit de analyse van de ontvangen aanvragen blijkt dat er een grote belangstelling is onder Marokkanen die in het koninkrijk wonen, die 80% van de aanvragers uitmaken. De overige 20% komt van de Marokkaanse diaspora, waarvan 62% mannen en 38% vrouwen zijn.

Lees ook: Marokkaanse diaspora profiteert massaal van nieuwe woonhulp in Marokko

Bijna 70% van de aanvragen betreft woningen met een verkoopprijs van minder dan of gelijk aan 300.000 dirham. Dit bewijst volgens de woordvoerder dat het programma aansluit bij de behoeften van huishoudens met een laag inkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team