Zoeken

Ramadan 2024 in Marokko : vis aan betaalbare prijzen?

6 januari 2024 - 23:00 - Marokko

©

In Rabat heeft de Marokkaanse minister van Landbouw en Zeevisserij, Mohamed Sadiki, een overlegsessie gehouden met experts uit de visserijsector om de prijzen van zeevruchten tijdens de heilige maand Ramadan, gepland in maart 2024, te beheersen.

Beide partijen zijn overeengekomen een toezichtcommissie op te richten die zal zorgen voor een regelmatige bevoorrading van de nationale markt met kwalitatieve zeevruchten in voldoende hoeveelheden en tegen redelijke prijzen. Deze commissie zal dagelijks de prijzen van deze producten op de groothandels- en detailmarkten in alle regio’s van het koninkrijk controleren.

Lees ook: Vis is luxeproduct tijdens Ramadan in Marokko

Tijdens de bijeenkomst benadrukte Sadiki het belang van het naleven van gezondheids- en kwaliteitsnormen bij de distributie van deze producten. Larbi Mhidi, voorzitter van de Federatie van Viskamers, herinnerde aan de maatregelen die tijdens de Ramadan 2019 waren genomen in het kader van het project "Vis tegen een redelijke prijs", geïnitieerd door het ministerie van Visserij. Deze succesvolle operatie bood burgers de mogelijkheid om hoogwaardige, bevroren vis, tegen verantwoorde prijzen te kopen.

Lees ook: Ramadan in Marokko: tomaten aan 20 dirham/kilo?

Aan deze bijeenkomst namen ook de leden van de Kamer van Maritieme Visserij deel, waarbij het actieplan werd gepresenteerd om de constante bevoorrading van de nationale markt met visproducten tijdens de Ramadan te waarborgen. Tot eind oktober 2023 bereikten de vangsten van kust- en ambachtelijke vissen ruim 8,68 miljard dirham, een stijging van 6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, volgens gegevens van het Nationaal Bureau voor Visserij (ONP).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team