Zoeken

Ramadan 2021: Al Aoula maakt tv-gids bekend

29 maart 2021 - 14:00 - Cultuur

©

Om kijkers doorheen de hele maand Ramadan te begeleiden, die begint op 12 of 13 april, heeft de eerste zender van Marokko, Al Aoula, een gevarieerd programma ontwikkeld dat bestaat uit documentaires, drama’s en talkshows.

Marokkanen die van humor houden, kunnen hun hart ophalen in "Ahlam City" een ontspannende sitcom net voor de iftar. Het is een serie die het verhaal vertelt van Zineb die erin slaagt het huis van haar dromen te bemachtigen, een luxueuze villa met uitzicht op zee. Ze gaat er wonen met haar man, haar dochter en ook haar zus en haar ouders. Maar de nieuw gevonden rust wordt op de proef gesteld door een conflict tussen de familie van Zineb en hun buurman Zaitouni, de eigenaar van een stuk land dat hij wil exploiteren. Het conflict zal spoedig plaats maken voor een liefdesverhaal tussen de zoon van laatstgenoemde en de dochter van Zineb.

Al Aoula heeft voor het plezier van de kijkers ook "Kehwa ness ness" gepland, een sociale komedie die zich afspeelt in een café dat een ware microkosmos vormt van de Marokkaanse samenleving. Het gaat over veel mensen die elkaar in een café ontmoeten, met hun verhalen, hun angsten en hun hoop. Op het programma staat ook "Dar Lahna", geregisseerd door Driss Aroukh, met in de hoofdrollen Mohammed Ljem, Nezha Regragui, Abdessamad Mitfah Lkhair, Adil Abatourab, Jalila Tlemci en Rachid Rafik.

Wat fictie betreft, pakt Al Aoula uit met "Bnat Lassas", het verhaal van twee zussen die op straat belanden omdat hun vader verslaafd is aan gokken en alcohol. Dan is er ook nog "Al Madi La Yamout 2", geregisseerd door Hicham Jebbari en met in de hoofdrollen Rachid El Ouali, Fatima Khair, Amine Ennaji, Fatima Zahra Bennaser, Ahlam Zaimi, Said Ait Baja, Nasser Akbab, Nisrine Erradi, Jihane Kidari. Het speciale Ramadan-programma bevat ook de serie "Salef Aadra", die het verhaal vertelt van een mooie en intelligente jonge vrouw, die begint te zingen en gedichten te schrijven nadat zij haar studie heeft opgegeven wegens een gebrek aan middelen. Zij gebruikt haar talent om alle vormen van onrecht aan de kaak te stellen, in het bijzonder die van de Soulaliyat-vrouwen.

Al Aoula biedt ook "Slaw slam" aan, geregisseerd door Zakia Tahiri met in de hoofdrollen Fadoua Taleb, Youssef Joundy, Mounia Lamkimel, Saad Mouafaq, Zineb Ennajm en vele anderen. Via de documentairereeks Amalay zullen kijkers een reis kunnen maken naar het hart van de Marokkaanse regio’s, tradities en erfgoed. Het is een programma dat speciaal is ontwikkeld om de kijkers Marokko in zijn culturele verscheidenheid te laten ontdekken.

Er zal meer zijn dan alleen maar vermaak. Verschillende thema’s zullen worden behandeld in aanwezigheid van ulema, deskundigen en andere bekende denkers over het belang en de deugden van islamitische waarden. Er zullen ook dagelijkse themacapsules te zien zijn van religieuze en culturele aard, om het publiek bewust te maken van de voordelen en het belang van het vasten en de regels van goed gedrag die op de beginselen van de islam zijn geïnspireerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team