Zoeken

Radiozenders boycotten muziek van Ali B

23 januari 2022 - 09:00 - Cultuur

©

De Nederlandse radiozenders van de Publieke Omroep, Qmusic, 100% NL en Talpa, hebben na de uitzending van Boos over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland, besloten om de muziek van Ali B. voorlopig niet meer te draaien.

Donderdag vertelden verscheidene vrouwen in het programma Boos van Tim Hofman over het seksueel grensoverschrijdend gedrag waarmee ze achter de schermen van The Voice of Holland te maken kregen. Tegen coach Ali B werden inmiddels twee klachten ingediend, waarvan één door een oud-kandidaat van het RTL-programma. Eén van de twee aangiften gaat over verkrachting.

Radiozenders FunX en NPO 3FM besloten eerder al om de muziek van rapper Ali B en zanger Marco Borsato niet meer te draaien. Nu komen daar ook nog eens NPO Radio 1 en NPO Radio 2 bij van de publieke omroep. Ook de zenders 100% NL en Qmusic besloten de muziek van de twee artiesten niet meer te laten horen. "Het moet ontzettend pijnlijk zijn voor de dappere slachtoffers om op dit moment muziek te horen van Marco Borsato en Ali B. Daarom draaien wij de muziek van Ali B en Marco Borsato op dit moment uiteraard niet", aldus een woordvoerder van Qmusic in het AD.

En ook Talpa laat weten dat ze de muziek van de in opspraak geraakte artiesten boycotten. "De muziek van Marco Borsato en Ali B staat op dit moment niet op de playlist van één van onze radiozenders. Door de gevoelens in de samenleving en onder onze programmamakers hebben wij besloten in afwachting van het onderzoek, de komende periode muziek van Marco Borsato en Ali B niet in te plannen. Uiteraard keuren we seksueel overschrijdend gedrag te allen tijde af."

Naast de boycot van de radiozenders is The Voice of Holland stilgelegd en werd de samenwerking met Ali B voorlopig verbroken. Zijn collega-coach en zangeres Anouk liet via Instagram weten niet meer terug te keren bij de ’corrupte bende’.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team