Zoeken

Boegbeeld radicale islam Abdelhakim Sefrioui in politiehechtenis

19 oktober 2020 - 16:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Abdelhakim Sefrioui bevindt zich onder de negen mensen die in politiehechtenis worden gehouden naar aanleiding van het onderzoek naar de onthoofding van een leraar in het Franse Conflans-Sainte-Honorine. Hij wordt beschouwd als een aanhanger van de radicale islam.

Sefrioui werd zaterdag samen met zijn vrouw gearresteerd in Évry. Hij was met de vader van een student naar het college gegaan waar de onthoofde professor werkte om zijn ontslag te vragen.

Hierna heeft Sefrioui spanningen aangewakkerd door middel van een video, gemaakt door de vader van de student. Hij presenteerde zichzelf in de video als "lid van de Raad van Imams van Frankrijk", meldt Franceinfo. Hij verklaarde in de video ook dat "Emmanuel Macron de haat tegen moslims heeft aangewakkerd en dat de leraar misdadig is". Het onderzoek heeft als doel om de rol van Sefrioui bij het drama in Conflans-Sainte-Honorine helder te krijgen.

Abdelhakim Sefrioui, is oprichter van het pro-Palestijnse collectief Cheikh Yassine en staat bekend om zijn antisemitische
preken. Hij wordt al jaren als een ernstige bedreiging beschouwd voor de nationale veiligheid en is een goede bekende van de Franse antiterrorisme-diensten. Hij pleit ook al jarenlang voor gewelddadige acties tegen "de Franse islam".

De verdachte heeft de imams van de Grote Moskee van Parijs, Dalil Boubakeur en de Imam van Drancy, Hassan Chalgoumi gewelddadig aangevallen en dwong hen om de moskeeën te verlaten. Een kwestie die nog steeds voor spanningen zorgt. Verder zat hij ook in het campagneteam van Dieudonné toen die zich kandidaat stelde voor de presidentsverkiezingen in 2006. In 2014 nam hij deel aan pro-Gaza-demonstraties in Parijs, waarbij hij volgens dezelfde bron leuzen reciteerde ter ere van Hamas en de islamitische Jihad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team