Zoeken

Rabat beperkt autoverkeer

13 april 2024 - 10:00 - Marokko

©

Een deel van Rabat zal tijdens de Futsal Africa Cup of Nations autovrij zijn. De maatregel is nodig om de veiligheid en vlotte doorgang van het toernooi te garanderen.

De gemeente Rabat heeft besloten om op 11, 13, 15, 19 en 21 april 2024 de doorgang van voertuigen in de hoofdstad te verbieden. De stad host tot 21 april de Futsal Africa Cup of Nations. Het autovrije gebied omvat de nationale weg nummer 1 tussen de knooppunten Beni M’Tir en de Rabat-Casablanca snelweg, voor voertuigen die van Rabat naar Temara rijden in beide richtingen, meldt de website Al3omk. Rabat zal op deze dagen tussen 15.00 en 22.00 uur en op 19 en 21 april tussen 18.00 en 22.00 uur gesloten zijn voor autoverkeer. Uitzondering hierop zijn voertuigen en bussen die naar het busstation "Rabat Voyageurs" gaan.

Lees ook: Futsal Afrika Cup: "Marokko komt uit een andere wereld" volgens coach Angola

De lokale en veiligheidsautoriteiten zijn verantwoordelijk voor de handhaving van de maatregel. Overtreders riskeren sancties. "Iedereen die de bepalingen van deze beslissing overtreedt, wordt onderworpen aan de sancties die zijn voorzien in de geldende wetten", waarschuwt de gemeenteraad.

Lees ook: Hicham Dguig tackelt Walid Regragui

De Futsal Africa Cup of Nations ging donderdag van start. De openingswedstrijd tussen Marokko en Angola eindigde in een overwinning voor de Atlas Leeuwen (5-2). De competitie vindt plaats in de Ibn Yassine zaal en het sportpaleis van het Prins Moulay Abdallah Sportcomplex in Rabat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team