Zoeken

Futsal Afrika Cup: "Marokko komt uit een andere wereld" volgens coach Angola

13 april 2024 - 08:00 - Sport

©

Titelhouder Marokko heeft zijn titelverdediging op de Futsal Africa Cup of Nations met succes gestart. De Atlas Leeuwen wonnen donderdagavond in Rabat met 5-2 van Angola.

De Angolezen namen in de zevende minuut onverwachts de leiding door een doelpunt van Helber Garcia. Soufiane Charraoui scoorde vervolgens een hattrick voor Marokko, waardoor de thuisploeg de overwinning pakte voor een uitzinnig publiek in het ultramoderne sportcomplex Prince Moulay Abdellah.

Lees ook: Hicham Dguig tackelt Walid Regragui

De Angolese coach Marcos Antunes erkende de superioriteit van zijn tegenstander: "Marokko is van een ander niveau. Het is erg moeilijk om spelers aan te passen aan een situatie zoals die van de Marokkaanse coach die de wedstrijd heeft gewonnen. Mijn spelers toonden intensiteit, vechtlust en passie, en konden bij momenten mee, maar de individuele kwaliteit van de Marokkanen maakte het verschil. Angola heeft ook individueel goede spelers, en we proberen ze te laten begrijpen dat het collectief primeert, wat ons vandaag ontbrak."

Ondanks de nederlaag is Marcos Antunes tevreden: "Het was een fantastische ervaring voor mijn spelers, want ze zijn erg jong en hebben dit soort momenten nodig om het futsal in Angola te ontwikkelen. Op momenten waren we op hetzelfde niveau, maar je kunt niet altijd op dat niveau spelen, en tegen Marokko is dat erg moeilijk. Ik hou er niet van om te verliezen, maar ik ben tevreden met de houding van mijn spelers."

Lees ook: Arab Futsal Cup: Marokko kampioen, Koning Mohammed VI dolblij

Hicham Dguig, coach van het Marokkaans zaalvoetbalelftal, nuanceerde de eenvoudige overwinning die de score suggereert: "Zoals verwacht was de wedstrijd erg moeilijk. Dat had ik dinsdag al gezegd, maar we hebben goed gespeeld en dat was goed voor het publiek, want het was een spannende wedstrijd. Ze [de Angolezen] kennen ons van binnen en van buiten, ze kijken onze wedstrijden en weten alles van ons, terwijl ik ze niet echt ken. Ze hebben spelers die in Portugal uitkomen en dat was moeilijk. Nu weten we meer over hen. Het belangrijkste is om meer kansen te creëren en te proberen te scoren."

De Marokkanen, gesteund door een talrijk publiek voor hun eerste wedstrijd sinds het WK Futsal in Litouwen, wisten te reageren na een vroege achterstand. Hicham Dguig prees ook de prestatie van Soufiane Charraoui, die een hattrick scoorde: "Hij is een zeer getalenteerde speler, daarom werd hij geselecteerd door Nederland, maar hij heeft ervoor gekozen om zijn roots te vertegenwoordigen."

Lees ook: Marokko werft zaalvoetbalcoach aan via... WhatsApp

Marokko speelt zaterdag 13 april om 20.00 uur GMT tegen Zambia, terwijl Angola en Ghana om 17.00 uur GMT tegen elkaar spelen in dezelfde groep.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team