Zoeken

Marokkaanse vrouwen "mannendievegges" volgens Egyptenaren

23 februari 2021 - 12:00 - Wereld

©

Marokkaanse vrouwen zijn het middelpunt van laster- en smaadcampagnes op sociale media vanwege Egyptische vrouwen. Op YouTube worden ze opgejaagd en beschuldigd van "het stelen van mannen" en "losbandigheid".

Marokkaanse vrouwen zijn het voorwerp van een verschrikkelijke heksenjacht in Egypte. Volgens roddels zouden zij naar Egypte reizen met als enige doelstelling "te trouwen met Egyptenaren die zij op internet ontmoeten", meldt Hespress. In reactie op de lastercampagne hebben veel Marokkaanse vrouwen die met Egyptenaren zijn getrouwd een eigen YouTube-kanaal opgezet om te reageren op de video’s die worden uitgezonden om hun reputatie te schaden. "Wij zijn tegen alle soorten aanvallen op de waardigheid van vrouwen in het algemeen en van Marokkaanse vrouwen in het bijzonder," zegt Latifa Bouchoua, voorzitter van de Federatie van Vrouwenrechtenliga’s.

Ook roept zij vrouwen op die door het slijk zijn gehaald om uit hun stilzwijgen te komen en bij de rechter verhaal te halen voor de schade die dit soort campagnes kunnen veroorzaken. Met betrekking tot de problemen die gemengde huwelijken veroorzaken "is de Marokkaanse justitie van plan de wetgeving aan te scherpen", om Marokkaanse mannen en vrouwen die met buitenlanders willen trouwen en de kinderen die uit deze unies geboren worden, beter te beschermen.

Mohamed Abdennabaoui, voorzitter van het parket-generaal, heeft hierover een memorandum gericht aan de eerste officieren van justitie bij het Hof van Cassatie en aan alle officieren van justitie en magistraten van alle rechtsgebieden van het Koninkrijk, waarin hij hen oproept "voorzichtig" om te gaan met verzoeken voor gemengde huwelijken. Hij vestigde in het bijzonder de aandacht op de moeilijkheden die zich in het verleden hebben voorgedaan. Deze hebben betrekking op de voorwaarden en de administratieve procedures voor het verblijf van Marokkaanse vrouwen in het land van herkomst van hun echtgenoten en de belangen van de kinderen.

Bladna.nl