Zoeken

Qatar is Marokko dankbaar voor hulp op WK

21 december 2022 - 07:00 - Wereld

©

Qatar waardeert de Marokkaanse expertise op het gebied van cyberbeveiliging en het beheer van de veiligheid van een groot sportevenement. Marokko deelde knowhow voor de organisatie van het WK 2022, met betrekking tot bijvoorbeeld de bewaking van de locaties, het beheer van mega-bijeenkomsten en de beveiliging van informatiesystemen.

Abdellatif Hammouchi, directeur-generaal van de Nationale veiligheidsdienst (DGSN), stuurde in oktober een delegatie van commissarissen en ervaren officieren naar Qatar, om het team te ondersteunen dat in Qatar verantwoordelijk was voor de veiligheid van de stadions.

Lees ook: Qatarese veiligheidsexperts in Marokko voor opleiding

De inzet van de Marokkaanse competenties in Qatar maakt deel uit van een samenwerkingsovereenkomst tussen het gastland en Marokko. Aan het einde van de missie prees de Qatarese leiding van het centrum voor internationale politiesamenwerking, het professionalisme en de expertise van de Marokkaanse veiligheidsdelegatie, bericht Al Ahdath Al Maghribia. De instelling is Marokko enorm dankbaar.

Lees ook: WK-2022: Marokko stuurt cyberbeveiligingsexperts naar Qatar

Ook de vertegenwoordigers van de Marokkaanse veiligheidsdelegatie zijn trots op hun deelname aan de beveiliging van het WK. Ze prijzen eveneens de goede samenwerking tussen Marokko en Qatar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team