Zoeken

WK-2022: Marokko stuurt cyberbeveiligingsexperts naar Qatar

30 mei 2022 - 21:00 - Marokko

©

Marokko wil Qatar - het eerste land in het Midden-Oosten dat de Wereldcup organiseert - begeleiden op het gebied van veiligheid, vooral bij het beveiligen van voetbalwedstrijden tijdens het WK-2022. Het koninkrijk is van plan experts voor cyberbeveiliging naar Qatar te sturen.

Marokko heeft er naar verluidt mee ingestemd een team van experts voor cyberbeveiliging naar Qatar te sturen in de aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal van 2022. Doha heeft Rabat gevraagd te helpen bij de beveiliging van dit grote sportevenement en de samenwerking tussen de twee landen op veiligheidsgebied uit te breiden.

Lees ook: Marokko en Qatar willen samenwerking in energiesector versterken

In februari 2020 stemde het koninkrijk ermee in Qatar alle menselijke en logistieke middelen ter beschikking te stellen om de wereldbeker van 2022 tot een succes te maken.

Lees ook: Marokko stuurt speciale legereenheden naar Qatar

In de marge van zijn deelname aan de Milipol Qatar 2022 International Land Security and Civil Defence Exhibition, die van 24 tot 26 mei plaatsvond, ontmoette Abdellatif Hammouchi, directeur-generaal van Marokkaanse veiligheidsdienst (DGSN) én de Marokkaanse inlichtingendienst (DGST), verschillende Qatarese ambtenaren en bezocht hij één van de stadions waar de WK-wedstrijden gehouden zullen worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team