Zoeken

Emir Qatar op bezoek in Marokko

20 november 2011 - 11:30 - Marokko

©

De Emir van Qatar, Sjeik Hamad bin Khalifa al-Thani, brengt aanstaande donderdag een officieel bezoek aan Marokko, waar hij gesprekken zou hebben met koning Mohammed VI omtrent de betrekkingen tussen beide landen.

Volgens de Londense krant Al Quds Al Arabi, die Arabische diplomatieke bronnen citeert, zal Sheikh Hamad bin Khalifa al-Thani vergezeld zijn van een grote delegatie Qatari, samengesteld uit politici alsmede economische en media-actoren.

Al Quds Al Arabi gelooft dat de informatie die wordt doorgegeven door de media niet overeenstemt met de realiteit van de uitstekende relatie tussen de Koning van Marokko en de Emir van Qatar alsmede het belang van de bilaterale samenwerking tussen beide landen.

De krant komt ook terug op het succes van de bemiddeling van de Qatarese diplomatie betreffende de vrijlating van de Marokkaanse soldaten die door het Polisario gevangen gehouden werden.

De media aannvallen van Al Jazeera, die resulteerden in het sluiten van haar kantoor in Marokko, werden ook aangepakt door Al-Quds Al-Arabi in het artikel over de Marokkaans-Qatari relaties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team