Zoeken

Serge Berdugo, minister van Toerisme?

2 december 2011 - 09:25 - Marokko

©

Serge Berdugo, voorzitter van de wereldvereniging van Marokkaanse Joden zou de nieuwe minister van Toerisme worden in de PJD-regering van Abdelilah Benkirane. Berdugo had deze functie reeds uitgeoefend van 1992 tot 1994, onder het bewind van Hassan II.

Volgens het weekblad Al Ousboue wil de PJD zich op die manier ontdoen van een sector die door zijn werking, zijn islamitische referentiepunt schendt.

De benoeming van Serge Berdugo is ook een boodschap aan het Westen, een manier om gerust te stellen over de bedoelingen van de Rechtvaardigheid en Ontwikkeling Partij.

Berdugo, geboren te Meknes, zou dus de toekomstige baas van een sector worden waar de emir van Qatar, Sheikh Hamad Bin Khalifa Al-Thani, onlangs heeft besloten om bijna 4 miljard dollar in te investeren.

Advocaat en zakenman, is Serge Berdugo, 74, ook voorzitter van de Raad van de joodse gemeenschap in Marokko.

Yassir Znagui, huidige minister van Toerisme, lid van de Nationale Groepering van Onafhankelijken (RNI), bereidt zich reeds voor om naar Londen terug te keren.

Bij zijn aanstelling in 2010, vroeg de Britse pers zich af hoe hij het Marokkaans toerisme zou kunnen besturen terwijl hij er niet eens in geslaagd was in Londen een restaurant te leiden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team