Zoeken

Topconferentie Marokko-Algerije in Saoudi-Arabië

11 november 2011 - 18:00 - Marokko

©

Een Marokkaans-Algerijnse top zou plaatsvinden in Saoedi-Arabië, met op het agenda een zeer ambitieus programma, dat alle openstaande kwesties tussen de beide landen moet versoepelen.

Volgens de Londense krant Al Qods Al Arabi, die Arabische bronnen in Rabat vermeldt, zou een hervatting van de contacten tussen Marokko en Algerije worden aangewakkerd met het doel alle conflicten, die de goede betrekkingen tussen beide landen verpesten, op te lossen.

De bijeenkomst gepland in Saoedi-Arabië, op een moment waarin Noord-Afrika wordt opgeschrikt door sociale onrust, zou beslist zijn na de aankondiging van de val van Mouâmar Kadhafi in Libië en de verkiezingsuitslag in Tunesië.

De gesprekken zullen alléén Marokkaans-Algerijns zijn, zegt Al Qods Al Arabi, die tevens beweert dat Saoedi-Arabië vastbesloten is actie te ondernemen om positieve en concrete resultaten in de onderhandelingen tussen de twee landen te verzekeren.

In een toespraak zondag op de zesendertigste verjaardag van de Groene Mars, riep Koning Mohammed VI opnieuw Algerije op om zich bij de opbouw van de Grote Arabische Maghreb aan te sluiten.

In zijn toespraak van het Troonfeest op 30 juli, had de Marokkaanse vorst ook Algerije reeds uitgenodigd om de bilaterale betrekkingen een nieuwe impuls te geven, teneinde in de regionale integratie in beide landen te slagen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team