Zoeken

Emir Qatar schenkt paleis aan Koning Mohammed VI

17 februari 2014 - 16:17 - Marokko

©

Sheikh Tamim Bin Hamad Al-Thani, Emir van Qatar, heeft zijn paleis in Anza, ten noorden van Agadir, aan Koning Mohammed VI geschonken. De eigendomsoverdracht werd vorige week afgerond. Het paleis wordt nu beheerd door de Dienst Koninklijk Huis.

De donatie ceremonie werd bijgewoond door verantwoordelijken van het ministerie van het Koninklijk Huis, diplomaten van de ambassade van Qatar in Rabat en Marokkaanse legerverantwoordelijken. Dat meldt Akhbar Al Yaoum.

Een notaris uit Agadir werd belast met het opstellen van de akte van donatie. Het ministerie heeft nu dus drie paleizen in Agadir. De twee anderen zijn het Ben Sergao paleis op de weg naar Inzegane en het paleis op de Boulevard Mohammed V.

De Koninklijke gendarmerie kreeg intussen ook het bevel om de veiligheid te verzorgen rond het nieuwe koninklijk paleis. Ruim 120 mensen die in het paleis werkten werden bedankt.

Het paleis behoorde eerder tot wijlen Sultan ibn Abdulaziz al Saud, voormalige Saoedische minister van Defensie en Kroonprins van Saoedi-Arabië. In augustus vorig jaar werd het paleis door de Emir van Qatar gekocht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team