Zoeken

PSG steunt Achraf Hakimi

2 maart 2023 - 19:30 - Sport

©

Het verkrachtingsonderzoek tegen Achraf Hakimi is gebaseerd op een "valse beschuldiging", zegt zijn advocaat. De Marokkaanse verdediger van Paris Saint-Germain (PSG) ontkent de feiten en krijgt de volledige steun van zijn club. Hij wordt woensdag op de training verwacht.

PSG is geschokt door de verkrachtingszaak waarvan Achraf Hakimi wordt beschuldigd. Maandag meldde de Franse krant Le Parisien dat een 24-jarige vrouw naar het politiebureau in Nogent-sur-Marne (Val-de-Marne) is gestapt en beweert dat ze op 25 februari door de Marokkaanse verdediger is verkracht bij hem thuis. Het vermeende slachtoffer heeft geen klacht ingediend, maar het parket van Nanterre heeft de zaak in behandeling genomen.

Lees ook: Achraf Hakimi: van armoede naar roem

Sinds de affaire uitbrak, zijn er bijeenkomsten geweest in Boulogne-Billancourt (Hauts-de-Seine) op het hoofdkantoor van PSG. De club steunt zijn speler die de feiten ontkent. In de entourage van de voetballer heerst sereniteit tegenover de beschuldiging, verzekeren ze. Hakimi was maandag aanwezig bij de prijsuitreiking "The Best FIFA Football Awards", waarbij de beste voetballers van het jaar 2022 worden beloond. Vergezeld door zijn broer Nabil poseerde Hakimi voor de fotografen, net als alle andere genomineerden en eregasten.

Lees ook: Achraf Hakimi zonder Hiba Abouk op The Best FIFA Football Awards

De speler liet niets merken op de avond, want hij kreeg de titel van beste rechtsback van het jaar, naast zijn PSG-teamgenoten Kylian Mbappé en Leo Messi. De opening van een verkrachtingsonderzoek tegen een speler van het kaliber van Achraf Hakimi, een vaste waarde van PSG en halve finalist van het WK met Marokko, heeft veel fans over de hele wereld verbijsterd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team