Zoeken

Proces 21 Hirak-activisten uitgesteld

13 september 2017 - 16:00 - Gemeenschap

©

Het Hof van Beroep van Casablanca heeft dinsdag het proces van een groep demonstranten die in Al Hoceima werden gearresteerd, tot 3 oktober uitgesteld.

De uitstel werd op vraag van de advocaten van de demonstranten besloten. In totaal staan 21 demonstranten terecht waarvan vier voorwaardelijk vrij werden gelaten. Een van hen was gisteren niet aanwezig op de rechtbank. Volgens zijn advocaat ontving hij geen convocatie. Hij zal volgens de raadsman op de volgende zitting aanwezig zijn.

Vijf demonstranten staan terecht voor « aanval op de interne veiligheid van de staat, poging tot sabotage, moord en plundering, voorbereiding van een samenzwering tegen de interne veiligheid en het ontvangen van geld, donaties en andere materiële middelen om een ​​propaganda activiteit uit te voeren en te financieren die de eenheid en soevereiniteit van het Koninkrijk kunnen ondermijnen ».

Alle vijf worden er tevens van verdacht « de loyaliteit van de burgers aan de Marokkaanse staat en nationale instellingen » te hebben willen ondermijnen en « deelname aan de organisatie van een verboden demonstratie en aan een gewapend bijeenkomst ».

De overige demonstranten worden onder meer vervolgd voor « misdrijven en geweld tegen leden van de ordetroepen, verwondingen met voorbedachte rade, gewapende ongehoorzaamheid, vernieling van voertuigen en openbare goederen ».

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team