Zoeken

Prins Moulay Rachid gaf Franse acteur helpende hand

24 juni 2022 - 09:00 - Cultuur

©

De Franse acteur Gérard Darmon was uitgenodigd in de show "La Face Katché" op Yahoo en deed daar een aantal onthullingen over de redenen die hem ertoe hebben gebracht de Marokkaanse nationaliteit aan te vragen en ook te verkrijgen.

De Frans-Marokkaanse acteur en zanger Gérard Darmon, nam presentator Manu Katché in vertrouwen over zijn afkomst en zijn jeugd. Hij beantwoordde daarmee de brandende vraag op de lippen van veel Fransen, met betrekking tot de redenen achter zijn Marokkaanse nationaliteit.

Lees ook: In Frankrijk geboren Laïla worstelt om nationaliteit te verkrijgen

Ook al deelde de acteur onlangs nog dat Marokko het land van zijn voorouders is, toch denken sommigen dat er een andere reden schuilt achter de plotselinge wens om de Marokkaanse nationaliteit te verkrijgen. Maar volgens Gérard Darmon is dat helemaal niet het geval. "Ik besprak met één van de Marokkaanse persoonlijkheden (nvdr: prins Moulay Rachid) mijn gehechtheid aan Marokko, dat ik al meer dan 40 jaar regelmatig bezoek. Ik zei hem dat ik het beschouw als het land van mijn voorouders, mijn voorvaderen. Op een dag kwam deze persoonlijkheid bij mij terug om mij te zeggen dat hij mijn verhaal aan zijn broer (de koning) had verteld en dat hij zeer ontroerd was en besloten heeft om me de Marokkaanse nationaliteit te verlenen." Dit is een absoluut uitzonderlijk feit.

Naar aanleiding hiervan heeft prins Moulay Rachid aan Gérard Darmon gevraagd om een motivatiebrief te schrijven. De acteur ging daar snel op in. "Dus schreef ik een motivatiebrief vanuit mijn hart. Dat is waarom hij het las en mijn aanvraag accepteerde. Daarna ging ik naar Rabat, om in twee uur te doen waar sommige mensen 15 jaar, 20 jaar of nooit over doen. Ik heb nu mijn paspoort, mijn Marokkaanse papieren. En het is voor de eer. Niet voor al dat belasting gedoe. Ik heb daar niets. Het is gewoon uit liefde voor Marokko waar ik zo van hou."

Lees ook: Frankrijk "verwijt" Gims dat hij in Marokko woont

Gérard Darmon moet ook lachen om degenen die hem ervan beschuldigen geen Fransman te zijn vanwege zijn Joodse afkomst. "Ja, ik voel me bij uitstek Frans en ik voel me nog Franser als mensen me proberen te vertellen dat ik niet echt Frans ben".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team