Zoeken

Frankrijk "verwijt" Gims dat hij in Marokko woont

26 januari 2022 - 09:00 - Cultuur

©

De reden voor de weigering van de Franse nationaliteit aan zanger Gims is duidelijk geworden. Frankrijk verwijt hem met name "dat hij niet in staat is om het centrum van zijn materiële belangen in Frankrijk te vestigen". De zanger verblijft namelijk een groot deel van het jaar in de Marokkaanse stad Marrakech.

De artiest is van plan om later opnieuw de Franse nationaliteit aan te vragen. "Ik zal opnieuw de Franse nationaliteit aanvragen. Ik ben een zeer geduldig persoon en niet het soort dat snel opgeeft," vertelt hij aan de Journal du Dimanche. Gims echte naam is Gandhi Djuna, hij werd geboren in het Congolese Kinshasa in 1986 en emigreerde twee jaar later met zijn ouders naar Frankrijk, waar hij ook is opgegroeid.

Lees ook: Gims verhuurt villa in Marrakech voor reality show

In 2013 diende Gims zijn eerste verzoek in voor naturalisatie, maar die werd hem in 2017 geweigerd. Volgens de Congolese singer-songwriter en rapper, hield deze weigering "verband met een misdrijf" dat hij zou hebben begaan toen hij minderjarig was. "Maar mijn strafblad is schoon," zei hij eerder. Le Parisien komt nu met een andere versie, door een onderzoek te publiceren over "de verborgen kant" van de artiest. In een interview met de krant verklaart "een voormalig minister van Binnenlandse Zaken" dat de weigering te maken heeft met "het niet betalen van boetes voor verkeersovertredingen en zijn onvermogen om het centrum van zijn materiële belangen in Frankrijk te vestigen". De zanger woont namelijk het grootste deel van het jaar in Marrakech.

Lees ook: Imam reageert op "Gelukkig Nieuwjaar-uitspraak" rapper Gims

Gims betreurt het dat hij tot nu toe de Franse nationaliteit niet heeft verkregen. "Al mijn herinneringen liggen in Frankrijk [...] Wanneer ik naar Qatar, de Verenigde Staten of een ander land reis, stel ik me voor als Franse artiest. Niet als een Congolese," legt hij uit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team