Zoeken

Premier stelt Marokkanen gerust over coronavaccin

16 november 2020 - 15:00 - Marokko

©

De Marokkaanse premier Saâdeddine El Othmani heeft Marokkanen die vraagtekens zetten bij de betrouwbaarheid van het vaccin tegen het coronavirus gerustgesteld. Hij heeft gezegd dat de keuze van Marokko voldoet aan zeer specifieke normen.

Hoewel de premier de doeltreffendheid en veiligheid van het vaccin benoemde, benadrukte hij dat het niet als voorwendsel mag worden gebruikt voor een versoepeling van de strijd tegen het coronavirus. Ook meldde El Othmani dat de voortgang van de strijd tegen het virus in Marokko nauwlettend in de gaten wordt gehouden door Koning Mohammed VI, met name op het gebied van het coronavaccin.

Marokko werkt samen met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), die via het COVAX-programma verschillende vaccins heeft geselecteerd. "De Marokkaanse keuze voor een vaccin is gegrond en is niet toevallig", zei El Othmani.

Het hoofd van de regering kondigde aan dat er een campagne zal worden gelanceerd om bepaalde aspecten van de vaccinatie nader toe te lichten. Nu het aantal besmettingen en ernstig zieke patiënten in het koninkrijk snel toeneemt is de vaccinatie van de bevolking cruciaal volgens de premier.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team