Zoeken

Vaccins tegen coronavirus verplicht in Marokko?

3 december 2020 - 11:00 - Marokko

©

Minister Khalid Ait Taleb van Volksgezondheid liet gisteren tijdens een interview met 2M weten dat de vaccinatie tegen het coronavirus niet verplicht zal zijn in Marokko. Als Marokkaanse burgers willen reizen naar het buitenland kan het wel zijn dat het vaccin voor hen verplicht wordt.

Een anonieme bron die meewerkt aan de komende vaccincampagne vertelt aan Maroc Diplomatique dat het zou kunnen dat het vaccin verplicht wordt. Dat zou op verschillende manieren kunnen gaan gebeuren. Op internet is er een flinke discussie ontstaan door geruchten over een wet die zou worden ingevoerd om de vaccinatie tegen het coronavirus verplicht te stellen. Premier Saadedinne El Othmani heeft gezegd dat deze geruchten niet waar zijn.

Een methode om Marokkanen alsnog te verplichten om zich in te laten enten, zijn de reisbeperkingen. Met een vaccinatiedocument kunnen burgers dan overal naartoe reizen. Voor reizen naar het buitenland of een andere stad kan zo’n document verplicht worden gesteld. Het zou zelfs zo ver gaan dat er bij winkelcentra of supermarkten naar het document gevraagd kan worden.

Overigens zijn er al plannen om een Covid-paspoort in het leven te roepen. Met het paspoort kunnen Marokkaanse burgers naar het buitenland afreizen, vertelde de minister van Volksgezondheid aan 2M. Hij zei dat het slim zou zijn van Marokkanen om snel gebruik te maken van het vaccin, aangezien er maar een beperkt aantal vaccins beschikbaar zijn. De gevaccineerde burgers krijgen een QR-code toegewezen.

Bladna.nl