Zoeken

Eindelijk! Politiefiche bij aankomst in Marokko afgeschaft!

15 september 2019 - 17:30 - Marokkanen in het buitenland

©

Uitstekend nieuws! Vanaf morgen, maandag 16 september, zullen wereld-Marokkanen en toeristen die Marokko bezoeken geen politiefiche meer moeten invullen bij hun aankomst in het koninkrijk.

De tijdrovende en lastig in te vullen fiches verdwijnen eindelijk, dit zowel in havens als in luchthavens. De informatie wordt door de nationale veiligheidsdienst DGSN aan Marokkaanse media bevestigd.

Het invullen van een politiefiche is al decennialang verplicht voor ieder wie Marokko bezoekt. De ouderwetse procedure wordt al jaren aan de kaak gesteld, voornamelijk tijdens de zomerperiode waarbij miljoenen Marokkanen in het buitenland naar hun land van herkomst terugkeren.

Met de afschaffing van de politiefiche willen de autoriteiten het verkeer in havens en luchthavens vlotter maken. Khalid Zerouali, wali en directeur van grensbewaking bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, had de missie gekregen om de doorgang bij de grenzen te verbeteren.

Net voor de zomervakantie had Marokko al het groen D16 formulier van de douane voor de tijdelijke invoer van een auto afgeschaft. De registratie van buitenlandse auto’s is nu automatisch. Bij aankomst in Marokko moeten bezoekers hun paspoort en het kentekenbewijs (grijze kaart) aan de douane overhandigen. De gegevens worden in de computer gezet waarna de eigenaar een kaartje van het formaat van een bankpasje krijgt met zijn informatie en die van zijn voertuig. Bij het verlaten van Marokko wordt het kaartje opnieuw gecontroleerd zodat het vertrek van het voertuig wordt bevestigd. Op de achterkant zet de douanier een stempel met zijn naam en zijn handtekening.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team