Zoeken

Politie Nieuw-Zeeland ontwerpt hoofddoek voor moslimagenten

18 november 2020 - 13:40 - Wereld

©

De politie van Nieuw-Zeeland heeft een hoofddoek ontworpen die in het officiële uniform verwerkt wordt. Na de aanslagen in Christchurch namen ze een nieuwe rekruut aan, die als eerste het uniform zal dragen waarvan de pet een ingebouwde hoofddoek heeft.

Haar intrede bij de politie van Nieuw-Zeeland is een primeur. De 30-jarige Zeena Ali wordt de eerste officier in de geschiedenis die een de door de politie ontworpen hoofddoek draagt. Ze is vorige week succesvol afgestudeerd.

Om dit officiële uniform met respect voor het geloof van moslimagenten te creëren, werkte de politie samen met de moslim-student van het Royal New Zealand Police College. Door haar visie toe te voegen en aanbevelingen te doen, nam de nieuwe rekruut deel aan het ontwerpen van dit uniform. Ze droeg het uniform bij haar afstuderen.

In een toespraak verwoordde ze haar trots over het dragen van de hoofddoek van de politie van Nieuw-Zeeland. Ze is van mening dat ze door het dragen van dit uniform, de roeping van veel moslimvrouwen zou kunnen aanzwengelen. "Als we meer vrouwen hebben en een meer diverse frontlijn, dan kunnen we de criminaliteit nog beter terugdringen", verklaarde ze.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team