Zoeken

Moslimvrouw uit vliegtuig geweerd vanwege hoofddoek

18 november 2020 - 19:00 - Wereld

©

Een Amerikaanse politica die onlangs nog in de race was voor een zetel in het congres, is uit een vliegtuig van American Airlines gezet wegens het dragen van een hoofddoek. Ze is na een klacht van een andere passagier zelfs gearresteerd door de politie.

Dit verhaal, dat normaal gesproken met gezond verstand had moeten worden opgelost, heeft een pijnlijk einde gekregen, meldt The New York Post. Het slachtoffer, Amani Al Khatahtbeh, een Amerikaanse YouTuber, beleefde een slechte dag aan boord van deze vlucht naar Charlotte, North Carolina.

In een video van 15 minuten die vóór het incident is gemaakt en op zijn sociale mediapagina’s is geplaatst, zegt het slachtoffer dat ze na een uit de hand gelopen ruzie met een andere passagier is gearresteerd. De passagier waar ze ruzie mee kreeg, had een eersteklas ticket en eiste dat hij voorrang zou krijgen bij de veiligheidscontrole op Newark Liberty International Airport.

Toen zij weigerde om de man voor te laten gaan werd zij het mikpunt van verbaal geweld waarbij de man zich laatdunkend uitliet over haar hoofddoek. "Ik had vanmorgen een heel slechte ervaring voor de TSA-checkpoint. Toen ik mijn schoenen uittrok, probeerde een passagier met een witte huid voor te dringen. Hij eiste voor mij te komen omdat hij een eersteklas ticket had geboekt", vertelt de jonge moslimvrouw.

Uit frustratie diende de man een klacht in bij het cabinepersoneel. Vervolgens werd de politie ingeschakeld om het probleem op te komen lossen. Het eindigde met de arrestatie van Al Khatahtbeh. Nadat zij uit het vliegtuig was begeleid door politieagenten, vertrok het toestel alsnog met een vertraging van een uur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team