Zoeken

Marokkaan valt ambulancepersoneel aan voor verwijderen hoofddoek zwangere vrouw

18 juli 2021 - 19:40 - Wereld

©

In het Spaanse Alhama de Murcia zijn zorgmedewerkers aangevallen terwijl zij een hoogzwangere vrouw zorg verleenden tijdens haar bevalling. Haar Marokkaanse echtgenoot werd furieus toen het personeel de hijab van zijn vrouw verwijderde om haar beter te kunnen helpen.

Een arts, een verpleegster en een medisch technicus waren het slachtoffer van de woede van de aanstaande vader. Even daarvoor was er een melding binnen gekomen dat er een vrouw met gebroken vliezen een ambulance nodig had omdat ze zelf geen auto had om naar het ziekenhuis te komen. Toen de vrouw op de brancard lag verwijderden de zorgverleners de hijab van de vrouw om haar de zorg te kunnen geven die ze nodig had. De vrouw zelf verzette zich hier niet tegen maar haar echtgenoot ontstak in woede. "Hij duwde ons, vertelde ons dat we racistisch waren en dat we zijn tradities niet respecteerden", verklaarde het zorgpersoneel tijdens een interview met de krant La Opinion de Murcia.

Tevens weigerde de Marokkaanse man dat zijn vrouw in de ambulance zou worden vervoerd omdat twee van de zorgverleners mannen waren. Omdat de man agressief begon te worden zag het ambulancepersoneel zich genoodzaakt om de politie in te schakelen. Toen de echtgenoot door politieagenten in bedwang kon worden gehouden, kon de vrouw naar het ziekenhuis worden gebracht waar ze enkele uren later is bevallen.

Het ambulancepersoneel heeft na het incident een klacht ingediend tegen de 39-jarige Marokkaan. "Dit is de eerste keer dat een man meer om een hoofddoek geeft dan om zijn kind", verklaarden de slachtoffers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team