Zoeken

Hijab-model Aisha Musse op voorpagina Harper’s Bazaar

18 februari 2021 - 10:40 - Cultuur

©

Model Aisha Musse uit Veenendaal prijkt op de voorpagina van de Nederlandse editie Harper’s Bazaar. Hiermee staat ze als eerste model met hoofddoek op de cover van een groot modeblad.

Musse is van Somalische afkomst en nog maar 21 jaar jong. Volgens haar agent is ze een aanstormend supermodel. Toch is het voor haar soms lastig om haar religie en werk te kunnen combineren. Maar ze heeft voor haarzelf wel een aantal regels opgesteld die zij absoluut niet wil overschrijden, vertelt ze aan het AD.

Zo zijn haar hals, nek en bovenarmen geheel bedekt. Ze bidt vijf keer per dag, maakt niet uit waar ze is, zodra ze moet gaan bidden, dan doet ze dat. Verder doet ze absoluut niet haar hijab af en mogen mannen haar niet aanraken. "Mijn hijab is in feite mijn identiteit, het is wie ik ben. Als mijn religie niet gerespecteerd wordt, dan zeg ik nee tegen een opdracht. 1000 procent."

Maar niet voor alle modellen met hijab was dat makkelijk. Supermodel Halima Aden verliet een paar maanden geleden nog de modellenwereld omdat ze haar religie niet kon combineren met haar werk.

Musse werd in Utrecht centrum gespot door SUPER Model Management. Ze viel met haar 1,77 meter enorm op. Het model vond de aandacht eerst wat onwennig. Haar omgeving moedigde haar juist aan om het te proberen. Het is haar eerste cover en ook nog een belangrijk maandnummer voor Harper’s Bazaar. "Een cover? Nu al? Ik heb het gevoel dat ik eerst nog harder moet werken, voordat ik dat verdien", aldus Aisha.

Als ze tegen haar jongere versie iets zou kunnen zeggen dan is het: "be you and be true". Als jong meisje was ze namelijk vaak bang. Verder is het model trots op haar Somalische roots. En dat paste bij het thema van Harper’s Bazaar. "Aisha vertelt in deze eerste editie van 2021 over haar roots, haar oorsprong en haar grote dromen, passend bij ons jaarthema ‘groei’, waarin we iedereen willen inspireren zijn innerlijke kracht tot bloei te laten komen," zegt hoofdredacteur Miluska van ’t Lam. Ook de moeder en het zusje van Aisha poseren in het blad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team