Zoeken

Mojib Benhakim eerste politieagent van Marokkaanse afkomst in Gibraltar

13 april 2021 - 19:40 - Wereld

©

Mojib Benhakim is de eerste politie-agent van Marokkaanse afkomst die is toegetreden tot de politiemacht van Gibraltar, de Royal Gibraltar Police (RGP).

Mojib is geboren in Tetouan, maar kwam op 13-jarige leeftijd al naar Gibraltar. "Toen ik aankwam, sprak ik alleen Arabisch en Frans, waardoor het op school niet altijd even goed ging. Maar ik wist dat ik nog niet mijn volledige potentieel had bereikt en ik verlangde naar een baan waarin ik anderen zou kunnen helpen," vertelt Mojib op de website van de Royal Gibraltar Police.

Hoewel hij plannen had om in Gibraltar te gaan studeren heeft hij uiteindelijk toch gekozen voor een baan als politieagent. "Ik voelde dat ik een verschil kon maken, dus ik heb me aangemeld bij de RGP", vertelt hij. Samen met een andere Marokkaan, Abdel Rahmouni, begon hij aan de politieopleiding. "Onze integratie bij de politie is een grote inspiratiebron geweest voor andere leden van de Marokkaanse gemeenschap. Er is een echt gevoel van inclusie", zegt Mojib.

Binnen het politiekorps van Gibraltar voelt Mojib zich op zijn gemak. "Ik kan eerlijk zeggen dat ik binnen de RGP nog nooit het slachtoffer ben geweest van xenofobie of islamofobie. In de stad word ik van tijd tot tijd aangevallen op mijn afkomst, maar ik voel me zeer gerespecteerd in de manier waarop ik mijn werk doe," aldus de kersverse politieagent Mojib.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team