Zoeken

Politie gaat uit van brandstichting bij islamitisch centrum Veldhoven

22 augustus 2022 - 15:40 - Wereld

©

Het gebouw waarin het islamitisch centrum in Veldhoven is gevestigd, werd in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaar beschadigd door brand. Er lagen straatstenen in het gebouw, die werden gebruikt om de ruiten in te gooien. De brand begon rond 02.30 uur in het keukentje van het pand.

De brand was snel geblust en ook de schade viel uiteindelijk mee. Naast de zwaar beschadigde keuken, was er ook nog rook- en waterschade in de rest van het gebouw. Getuigen zagen personen over de hekken klimmen bij het gebouw en omwonenden hoorden ook een scooter wegrijden, schrijft het AD.

Lees ook: Brand gesticht moskee in aanbouw in Gouda

De politie gaat uit van brandstichting en heeft meteen een onderzoek ingesteld om dit verder uit te zoeken. "We gaan vooralsnog uit van brandstichting. We zijn alle informatie aan het inventariseren. We hebben de daders nog niet concreet in beeld, dus weten we ook de motieven nog niet", zegt politieofficier, Richard Vroomen.

De Eindhovense stichting Islamplanning kwam in 2019 in het nieuws vanwege omstreden islamitische predikers die er les geven. Bovendien wordt de organisatie in de gaten gehouden door de nationaal terrorismecoördinator NCTV, vanwege haar salafistische achtergrond.

Lees ook: Omstreden moskee Utrecht sluit definitief deuren

In juni werd bekend dat de stichting zich in Veldhoven zou gaan vestigen en ontstond er commotie. Een online petitie tegen de komst van de stichting werd meer dan duizend keer ondertekend en de meeste ondertekenaars gaven aan in Veldhoven te wonen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team