Zoeken

Verkoold lichaam jonge Marokkaan gevonden in Parijs

26 juli 2022 - 21:00 - Wereld

©

Bij de opstart van metrolijn 6, tussen Pasteur en Sèvres-Lecourbe in Parijs, is op zaterdagochtend 23 juli het verkoolde lichaam gevonden van een Marokkaanse jongeman. Een onderzoek is ingesteld om de exacte doodsoorzaak van het slachtoffer vast te stellen.

De gebeurtenissen vonden plaats op vrijdagavond. Rond 1 uur ’s nachts deed de gemeentelijk politie beroep op de nationale politie, om in te grijpen bij een leegstaand lokaal onder het station van Sèvres-Lecourbe, dat regelmatig wordt gekraakt door een groep niet-begeleide minderjarigen, meldt Le Parisien. Volgens een politiebron waren twee personen op dat moment bezig met het beschadigen van bouwplaten om op het dak van het pand te kunnen komen.

Lees ook: Verkoold lichaam Marokkaan gevonden in Spanje

"Onder de bovengrondse metro bevindt zich een oude afgedankte ruimte die ’s avonds gebruikt wordt door verschillende minderjarigen," zegt Philippe Goujon, de burgemeester van het XVᵉ arrondissement. "Het is een plaats die bekend is bij de diensten en waar wij verschillende keren hebben ingegrepen om te voorkomen dat een groep van een twaalftal minderjarigen via het rasterdak naar binnen kan dringen."

De agenten hebben aan de personen gevraagd om het gebouw te verlaten, maar ze gaven geen gehoor aan de vraag. Ze klommen over de slagbomen van de metro en gingen er vandoor. De politie patrouilleerde daarna in de omgeving van de metro’s Pasteur en Sèvres-Lecourbe, maar de twee jongemannen konden niet worden gevonden. Op zaterdagochtend ontdekte een metrobestuurder een verkoold lichaam in de buurt van een tractierail, die wordt gebruikt voor de stroomvoorziening tussen de twee metrostations.

Lees ook: Lichaam dakloze Marokkaan gevonden in uitgebrande auto

Er werd een onderzoek ingesteld om na te gaan of het gevonden lichaam tot één van de twee jongeren behoort die een dag eerder op het dak van het verlaten gebouw zijn gezien, wat de precieze omstandigheden van zijn dood zijn en wat de leeftijd van het slachtoffer is. De burgemeester, is "zeer geschokt door deze tragedie", en denkt dat de jongeman is overleden ten gevolge van elektrocutie door de vorming van een vlamboog.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team