Zoeken

Imam in Frankrijk moet geesten uit "bezeten" gebouw verdrijven

17 oktober 2022 - 10:00 - Wereld

©

De bewoners van een gebouw in het Franse Fontenay-aux-Roses hebben gevraagd om "dringend" geherhuisvest te worden, omdat ze geloven dat het gebouw "bezeten" is. De gemeente zou besloten hebben om een imam en een priester te sturen om het pand te bezweren.

De huurders van het gebouw stuurden op 23 mei een gezamenlijke brief naar de gemeente om hen te waarschuwen voor de bovennatuurlijke verschijnselen die zich daar zouden afspelen (abnormale aanwezigheid, vreemde geluiden, schaduwen) en om een "dringende" herhuisvesting aan te vragen. Ze hoorden vier maanden lang niets van de autoriteiten, maar deze week liet de gemeente weten dat ze een imam en een priester sturen om de geesten uit de gemeenschappelijke ruimtes van het gebouw te verdrijven, meldt Le Parisien.

Lees ook: Nederland: kind slachtoffer duiveluitdrijving, 5 jaar cel geëist tegen Marokkaans koppel

De sociale verhuurder Hauts-de-Seine Habitat kondigde in juni aan dat de aanvragen voor herhuisvesting "met voorrang" behandeld zouden worden, maar vooralsnog is slechts aan één gezin een voorstel gedaan dat het weigerde en een ander is in behandeling, zegt Damien Vanoverschelde, algemeen directeur van Hauts-de-Seine Habitat. Een sociaal adviseur heeft de tien ondertekenaars van de brief aan het begin van de zomer ontmoet.

"Er was ons een voorstel beloofd voor een nieuwe woning in september. Het is nu begin oktober en we hebben nog steeds niets ontvangen", zegt een huurder. "Van de tien ondertekenaars hebben vier een betalingsachterstand. We kunnen ze niet verplaatsen tot de schuld is vereffend, anders verliezen we deze schuld. Daarom voeren wij met de betrokken gezinnen een schuldaflossingsplan uit", legt de algemeen directeur uit.

Lees ook: Marokko: meisje (5) door broer doodgeslagen tijdens duiveluitdrijving

Twee van de zes resterende huurders "zijn echt bang voor paranormale aspecten", terwijl de anderen melding maken van "problemen van overbevolking, vochtigheid en mobiliteitsproblemen, aangezien het gebouw geen lift heeft", aldus de sociale huisvestingsdienst. Om de moeilijke situatie te beëindigen, heeft burgemeester Laurent Vastel een imam en een priester gevraagd het gebouw te bezweren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team