Zoeken

Politie Amsterdam neemt donderdag maatregelen voor WK-wedstrijd Marokko

30 november 2022 - 11:00 - Wereld

©

Na de WK-wedstrijd Marokko-België liep het onder meer in Amsterdam behoorlijk uit de hand. Op sociale media vonden mensen dat de politie dat had kunnen zien aankomen. Daarom neemt de Amsterdamse politie komende donderdag zowel zichtbare als onzichtbare maatregelen rondom de WK-voetbalwedstrijd tussen Marokko en Canada.

Een woordvoerder van de politie in Amsterdam kondigde de maatregelen dinsdag aan, zonder te preciseren in welke vorm, schrijft Nu.nl. Bij de rellen van zondag werd in Amsterdam maar één persoon aangehouden, maar de politie sluit andere aanhoudingen niet uit. De recherche voert momenteel nog onderzoek naar de incidenten.

Lees ook: Golf van geweld in België en Nederland na Marokko-België

Marokko won op het WK in Qatar met 2-0 van België. Na de wedstrijd gingen honderden voetbalsupporters in de Belgische hoofdstad de straat op, maar het feestje sloeg om in rellen. Er werd zwaar vuurwerk afgestoken, verkeersborden en ramen van winkels moesten het vergelden en er ontstonden meerdere brandjes. De mobiele eenheid moest ingrijpen om de rust te doen weerkeren.

Lees ook: Incidenten in Luik na wedstrijd Marokko-België

De Atlas Leeuwen spelen donderdag om 16.00 uur in de laatste poulewedstrijd tegen Canada dat nog geen punten heeft. Bij winst gaat Marokko door naar de achtste finales, waardoor het feest nog groter dreigt te zijn dan na Marokko-België.

Bladna.nl