Zoeken

Transavia aan Marokkaanse passagier: laat beademingsmachine buiten...

2 augustus 2018 - 18:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Nassim heeft geen toestemming gekregen om op een vlucht van Transavia tussen Nantes en Casablanca te stappen vanwege zijn medische apparatuur.

De 22-jarige jongeman heeft een spierziekte en verplaatst zich al 11 jaar met een rolstoel. Door een tracheotomie moet hij zich bovendien met een beademingsmachine verplaatsen. Dat bericht Presse Océan.

Ondanks deze moeilijkheden neemt de twintiger bijna jaarlijks het vliegtuig om zijn familie in Marokko te bezoeken. Afgelopen woensdag weigerde de commandant hem echter in zijn vliegtuig toe te laten.

Fouzia, de zus van Nassim, legt uit dat het luchtpersoneel hen vroeg om zijn beademingsmachine buiten te laten, wat uiteraard geen optie was. Zonder zou Nassim namelijk niet kunnen ademen. De jongeman reisde tot nu toe altijd met een andere vliegmaatschappij en heeft nooit problemen gehad.

Volgens Transavia werd Nassim geweigerd omdat zijn beademingsapparaat niet is goedgekeurd. Transavia zou contact hebben gehad met Nassim en zijn familie. "De passagier kreeg foute informatie via onze klantenservice, die hem de lijst met goedgekeurde apparaten had moeten toesturen. We zullen een oplossing vinden zodat hij op kosten van Transavia met een andere luchtvaartmaatschappij kan vertrekken.", aldus de groep.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team