Zoeken

Dakhla: sport om toerisme te stimuleren

11 oktober 2017 - 20:00 - Marokko

©

Kan sport duurzaam de toeristische industrie stimuleren? De vraag wordt gesteld door het Marokkaans observatorium voor business sport. Dakhla, keuze bestemming voor watersporten, is daar het perfecte voorbeeld van.

Dakhla heeft zich economisch ontwikkeld dankzij kitesurfen. Deze ontwikkeling is te danken aan Rachid Roussafi, een jonge Marokkaan die regelmatig aan internationale kitesurfcompetities deelneemt, en aan de baanbrekende visie van een toeristische investeerder, Driss Senoussi, die in het potentieel van de bestemming geloofde en het Hotel Beach Club Dakhla Attitude opende.

In 2009 werd voor het eerst het wereldkampioenschap Kitesurfen in de Dakhla georganiseerd om de stad te positioneren als dé bestemming voor kitesurfers op de wereldkaart. Het kampioenschap werd door de vereniging Lagon Dakhla & Dakhla Attitude in samenwerking met internationale federaties georganiseerd. Allen zagen in Dakhla een “uitzonderlijke plek" voor de ontwikkeling van deze sport.

Laila Ouachi, CEO van OL Consulting en organisator van de “Sahraouiya Raid”, een multisportevenement gewijd aan vrouwen, stelt dat Dakhla intussen al acht keer het wereldkampioenschap Kitesurf heeft gehost. De Sahraouiya raid, een ander sportief evenement om de regio aantrekkelijk te maken voor toeristen, trekt jaarlijks honderden vrouwen aan en is al aan zijn vierde editie. Het sportevenement bevordert de diversificatie van sportieve en ecologische activiteiten en solidariteit in de regio.

Deze strategie heeft Dakhla volledig getransformeerd. Het aantal vluchten steeg van drie vluchten vanuit Casablanca in 2009 naar twaalf vluchten per week op dag van vandaag. Eind oktober komt daar nog een nieuwe directe vlucht tussen Parijs en Dakhla bij.

Tussen 2010 en 2016 steeg het aantal buitenlandse toeristen in de zuid-Marokkaanse stad van 4930 tot ruim 12.000. De overnachtingen in toeristische accommodaties stegen van 30.600 in 2010 naar 97.677 in 2016. Het aantal hotelbedden in de stad groeide in dezelfde periode naar ruim 1000.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team