Zoeken

Polisario schiet op VN-waarnemers

21 april 2018 - 15:20 - Marokko

©

Leden van het Polisario hebben vorige maand waarschuwingsschoten gelost tegen waarnemers van de Minurso vredesmissie volgens VN-woordvoerder Stéphane Dujarric.

"De Minurso informeerde de Veiligheidsraad dat op 16 maart in de omgeving van Tifariti, militaire waarnemers van de missie tijdens hun dienst werden tegengehouden door gewapende leden van het Polisario Front, die waarschuwingsschoten afvuurden.", aldus Dujarric volgens persagentschap MAP.

"De schoten werd voorafgegaan door de inzet van militaire eenheden van het Polisario die de missie hadden geregen om leden van de Minurso aan te houden en waarschuwingsborden te plaatsen over zogenaamde mijnenvelden met als doel het vrije verkeer van de missie te belemmeren.", schrijft MAP.

Het agentschap stelt ook dat Antonio Guterres bezorgd is over de situatie in de Marokkaanse Sahara en aanvallen vreest tegen blauwhelmen van de vredesmissie zoals in enkele andere landen.

Het Polisario is enkele weken geleden begonnen met de bouw van "civiele en militaire infrastructuur" om de instellingen in de kampen van Tindouf naar de bufferzone te verplaatsen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team