Zoeken

Marokko hekelt nieuwe manoeuvres Polisario in Tifariti

21 mei 2018 - 13:50 - Marokko

©

Marokko heeft de "recente provocaties" aan de kaak gesteld van het Polisario in Tifariti, ten oosten van de bufferzone in de Marokkaanse Sahara.

Het Koninkrijk beschouwt de manoeuvres van het Polisario in de regio’s als "een nieuwe en ernstige schending van het staakt-het-vuren en een flagrante uitdaging voor het gezag van de VN-Veiligheidsraad", schrijft het ministerie van Buitenlandse zaken in een verklaring op zaterdag.

Marokko vraagt aan de voorzitter en de leden van de Veiligheidsraad, de secretaris-generaal van de VN en de Minurso om "hun verantwoordelijkheid te nemen en de nodige maatregelen tegen deze onaanvaardbare handelingen te treffen".

Het ministerie hekelt tevens opnieuw de steun van Algerije aan de beweging voor de onafhankelijkheid van de Sahara. Algerije wordt ervan beschuldigd het reglement van de Afrikaanse Unie te schenden door haar grenzen dicht te houden en een gewapende groepering te hosten.

Marokko vraagt als gevolg aan de Verenigde Naties om een internationaal onderzoek te starten naar de situatie in de kampen van Tindouf, "die worden beheerd door het Polisario op Algerijns grond".

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team