Zoeken

Marokko belooft opnieuw ferme reactie tegen Polisario

7 april 2018 - 21:20 - Marokko

©

Marokko zal ferm reageren op elke poging om de status van de bufferzone in de Marokkaanse Sahara te veranderen. Dat verklaarde regeringswoordvoerder Mustapha El Khalfi bij de BBC.

De bewindsman vertelde in het programma "Al Alam Hada Al Massae" dat Marokko flagrante schendingen door de separatisten van het staakt-het-vuren en de VN-resoluties heeft waargenomen. In een rapport hierover dat deze week door de secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres, aan de Veiligheidsraad werd voorgelegd wordt de Polisario opgeroepen om zich terug te trekken uit de bufferzone.

Satellietfoto’s en gegevens over de bouw van militaire installaties werden door Marokko aan Guterres gepresenteerd, evenals verklaringen van de Polisario met betrekking tot de verplaatsing van zijn "ministerie van Defensie" naar de bufferzone.

El Khalfi herinnerde er ook aan dat dit gebied sinds 1991 onder controle van Marokko is en dat het het koninkrijk het beheer ervan aan de Verenigde Naties had toevertrouwd om de spanningen te verlichten.

Bovendien had de VN de toegang tot de bufferzone in 1995 aan de Polisario geweigerd en de verplaatsing verboden van de bevolking van Tindouf naar het gebied ten oosten van de verdedigingsmuur in het jaar 2000.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team